به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به عسلویه ، عبدالله حاجیانی در جمع خبرنگاران گفت: از سال 75 پروژه پارس جنوبی در عسلویه آغاز شد و قبل از شروع کار منطقه عسلویه 24 هزار نفر جمعیت داشت که اغلب این افراد اهل سنت هستند و به ماهیگیری ، دامداری و کشاورزی اشتغال داشتند اما با شروع پروژه پارس جنوبی جمعیت منطقه به حدود 60 هزار نفر رسیده که افراد مختلف از سراسر نقاط ایران و همچنین خارج از کشور در این منطقه مشغول به کار هستند.
رئیس کمیته امور اجتماعی منطقه آزاد عسلویه اظهار داشت: یکی از دیگر از مشکلات عسلویه ، گروههای تکدی گری هستند که از کشور پاکستان و استان سیستان و بلوچستان به این منطقه می آیند و در قالب گروههای تکدی گری که اغلب زن هستند به خرید و فروش مواد مخدر اقدام می کنند.
وی ، دلیل اصلی مشکلات عسلویه را توسعه شدید صنعت دانست و گفت: در این منطقه مسائل صنعتی ، میزان مهاجران از نقاط مختلف کشور و کشورهای خارجی به شدت رشد کرده اما در کنار این مسئله ؛ مسائل اجتماعی ، فرهنگی و امکانات رفاهی رشدی نداشته است به همین دلیل باعث شده مشکلات و ناهنجاریهای مختلفی در این منطقه ایجاد شود.
رئیس کمیته امور اجتماعی منطقه آزاد عسلویه به مشکل ایمن نبودن جاده های مرتبط با عسلویه اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات این منطقه ، مسئله تصادفات است که باعث شده مشکلات بسیاری برای مردم ایجاد کند.
حاجیانی به مشکل آلودگی هوا در این منطقه اشاره کرد و گفت: آلودگی هوا نیز یکی از مشکلاتی است که مردم منطقه عسلویه از آن رنج می برند ، البته در حال حاضر 5 فاز استخراج نفت و گاز احداث شده که قرار است در آینده نزدیک تعداد این فازها به تعداد 28 فاز برسد. همچنین افزایش تعداد کارخانه ها نیز باعث می شود مشکلات آلودگی هوا به شدت افزایش یابد به همین دلیل مسئولان کشور باید فکری برای ساکنان بومی و کارگران این منطقه داشته باشند.
وی به مشکلات اجتماعی و مسائل اخلاقی در منطقه عسلویه اشاره کرد و گفت: کارگرانی که در این منطقه مشغول به کار هستند به مدت طولانی از خانواده و شهر خود دور هستند و با توجه به اینکه منطقه عسلویه امکانات ورزشی و تفریحی ندارد ، به همین دلیل اوقات فراغت خود را به بطالت می گذرانند که در پی آن مشکلاتی ایجاد می شود.
رئیس کمیته امور اجتماعی منطقه آزاد عسلویه گفت: در هر کمپ موقت عسلویه 20 هزار نفر زندگی می کنند که در این میان افراد مختلفی اعم از افراد تحصیل کرده و بی سواد وجود دارند که به دلیل نبود امکانات رفاهی در کمپ ها ، ناهنجاریهای مختلفی اتفاق می افتد.
وی همچنین به مصوبه هیئت دولت در زمینه استخدام افراد بومی اشاره کرد و گفت: بر اساس مصوبه هئیت دولت تمام شرکت ها موظف هستند 50 درصد نیروهای استخدامی خود را از میان افراد بومی انتخاب کنند در صورتی که در این منطقه این امر عملا اجرایی نشده است به طوری که اغلب کارگران مشغول به کار ، غیر بومی و از استانهای مختلف هستند و همین امر باعث شده مردم بومی عسلویه مشکل اشتغال داشته باشند.
حاجیان افزود: ساکنان این منطقه به دلیل گرفتن زمین هایشان دیگر نمی توانند مانند گذشته به شغل کشاورزی و دامداری بپردازند و حرفه ماهیگیری آنان نیز به دلیل وجود کشتی ها در دریا ، مختل شده است.
رئیس کمیته امور اجتماعی منطقه آزاد عسلویه گفت: ما با ایجاد صنعت در عسلویه ، تمامی شغل های افراد بومی را نابود کردیم بنابراین وظیفه داریم برای آنان شغل ایجاد کنیم.
وی اظهار داشت: اگر ساکنان این منطقه را آموزش می دادیم ، در این صورت این افراد هم اکنون از تمام تخصص های لازم برخوردار بودند و می توانستند در پروژه های عسلویه فعالیت کنند در صورتی که عملا این اتفاقات صورت نگرفته است.
نظر شما